Prijava za obuku stručnih saradnika/ca za rad s mladima 2018.

Dragi/a,

od januara 2018. g. do decembra 2018. g. Institut za razvoj mladih KULT organizira Obuku za stručne saradnike/ce za rad s mladima (popularnije omladinski radnici/e). Ovo je čevra generacija stručnih saradnika/ca u Institutu za razvoj mladih KLUT. Omladinski radnici/e su osobe koje pomažu mladima u procesu njihovog razvoja i odrastanja i rade s mladima u centrima i klubovima za mlade, omladinskim organizacijama, ali i u institucijama vlasti npr. centrima za socijalni rad.
Obuka se provodi u trajanju od 20 dana (160 sati), te je namijenjena volonterima/kama i uposlenicima/ama centara za mlade, klubova za mlade, omladinskih organizacija, organizacija koje se bave mladima, drugim nevladinim organizacijama, domova mladih i sl. Tokom obuke budući omladinski radnici će raditi i na razvoju profesionalnih vještina i znanja potrebnih za kvalitetan rad s mladima i loklanom zajednicom. Polaznici/e koji uspješno završe obuku dobit će certifikat stručnog saradnika/ce za rad s mladima.

Kriteriji za odabir polaznika/ca:
1. najmanje završena četverogodišnja srednja škola,
2. iskustvo u radu s mladima u centrima, institucijama, klubovim ili organizacijama,
3. visok stepen motivacije za redovno i aktivno učešće u obuci, kao i za primjenu stečenih znanja u budućem radu,
4. poželjno je da je kandidat delegiran ispred omladinskog centra/kluba/organizacije/institucije
5. poželjno je delegiranje dvije osobe za učešće u obuci ispred jednog centra/kluba/organizacije.
Javni poziv je otvoren od 19. februara do 20. marta 2018. g. do 17.00 h. Nakon isteka roka mogućnost prijave bit će automatski obustavljena. Nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje. Imena odabranih polaznika/ca bit će poznata sredinom aprila i bit će objavljena na web stranici www.mladi.org

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati mejlom katarina.vuckovic@kultbih.org ili telefonom na 033 778 765.

Sretno!
Uneseni lični podaci bit će korišteni isključivo za potrebe odabira i informiranja odabranih polaznika/ca obuke. Podaci kandidata/kinja koji budu odabrani za učešće u obuci bit će korišteni za izradu ugovora o pohađanju obuke koji je dužan potpisati svaki polaznik/ca neposredno prije početka obuke.

Sukladno Zakonu o zaštiti ličnih podataka („Sl. novine BiH“ broj: 76/11) Institut se obavezuje preduzeti mjere protiv neovlaštenog ili slučajnog pristupa ličnim podacima, mijenjanja, uništavanja ili gubitka podataka, neovlaštenog prijenosa, drugih oblika nezakonite obrade podataka, kao i mjere protiv zloupotrebe ličnih podataka.Molimo te da napišeš svoju poruku u nekoliko rečenica. Citati drugih ili izreke nisu dobrodošle u ovom odogovoru.


Powered by Smartsheet Forms
Privacy Policy   |   Report Abuse
Your submission is being processed. Please do not close this browser window until complete.