Prijava za obuku stručnih saradnika/ca za rad s mladima 2019.

Institut za razvoj mladih KULT od januara 2019. g. do decembra 2019. g. organizira Obuku za stručne saradnike/ce za rad s mladima (popularnije omladinski radnici/e). Direktni rad s polaznicima kroz četiri modula je planiran od juna do decembra 2019.

Omladinski radnici/e su osobe koje pomažu mladima u procesu njihovog razvoja i odrastanja i rade s mladima u centrima i klubovima za mlade, omladinskim organizacijama, ali i u institucijama vlasti npr. centrima za socijalni rad.

Obuka se provodi u trajanju od 20 dana (160 sati) te je namijenjena volonterima/kama i uposlenicima/ama centara za mlade, klubova za mlade, omladinskih organizacija, organizacija koje se bave mladima, drugim nevladinim organizacijama, domova mladih i sl. Tokom obuke omladinski radnici će raditi i na razvoju profesionalnih vještina i znanja potrebnih za kvalitetan rad s mladima i loklanom zajednicom. Polaznici/e koji uspješno završe obuku dobit će certifikat stručnog saradnika/ce za rad s mladima.

Kriteriji za odabir polaznika/ca:

1. najmanje završena četverogodišnja srednja škola,

2. iskustvo u radu s mladima u centrima, klubovima, organizacijama ili institucijama,

3. visok stepen motivacije za redovno i aktivno učešće u obuci, kao i za primjenu stečenih znanja u budućem radu,

4. poželjno je da je kandidat delegiran ispred omladinskog centra/kluba/organizacije/institucije.

Javni poziv je otvoren od 29. aprila do 20. maja 2019. g. do 17.00 h.

Nakon isteka roka mogućnost prijave bit će automatski obustavljena. Nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje. Imena odabranih polaznika/ca bit će poznata početkom juna i bit će objavljena na web stranici www.mladi.org

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati emailom katarina.vuckovic@kultbih.org ili telefonom na 033 778 765.

Sretno!
Uneseni lični podaci bit će korišteni isključivo za potrebe odabira i informiranja odabranih polaznika/ca obuke. Podaci kandidata/kinja koji budu odabrani za učešće u obuci bit će korišteni za izradu ugovora o pohađanju obuke koji je dužan potpisati svaki polaznik/ca neposredno prije početka obuke.

Sukladno Zakonu o zaštiti ličnih podataka („Sl. novine BiH“ broj: 76/11) Institut se obavezuje preduzeti mjere protiv neovlaštenog ili slučajnog pristupa ličnim podacima, mijenjanja, uništavanja ili gubitka podataka, neovlaštenog prijenosa, drugih oblika nezakonite obrade podataka, kao i mjere protiv zloupotrebe ličnih podataka.Molimo te da napišeš svoju poruku u nekoliko rečenica. Citati drugih ili izreke nisu dobrodošle u ovom odogovoru.
Ovo pitanje se ne uzima u obzir prilikom odabira polaznika/ce obuke te je informativnog karaktera, ali cijenimo kreativnost u pristupu rješavanju problema u omladinskom radu.
Ukoliko imaš poseban režim prehrane, eventualne posebne životne navike ili stil o kojemu trebamo nešto znati to možeš napisati ovdje.
Ukoliko imaš određene poteškoće u svakodnevnom funkcioniranju (osoba si sa otežanom mogućošću kretanja, imaš problem sa vidom, sluhom ili neku drugu poteškoću) možeš nam to navesti ovdje.

Powered by Smartsheet Forms
Privacy Policy   |   Report Abuse
Your submission is being processed. Please do not close this browser window until complete.